Bronverwijzing in Word automatiseren

Gratis download

Maak het jezelf makkelijk en maak gebruik van de automatische bibliografie-tool van Word. Veel bronverwijzingen zijn in Word geautomatiseerd. Is de verwijzing wat complexer dan moet je de verwijzing wel controleren. De beschrijving op deze pagina kan je als pdf downloaden.

Stap 1.

Ga eerst op de plaats in je tekst staan waar je een citaat of referentie wilt invullen.

Stap 2.

Ga in Word naar het tabblad ‘Verwijzingen’ of ‘References’

Stap 3.

Bepaal eerst de stijl die je gaat gebruiken voor het verwijzen naar bronnen. De variatie is groot, maar APA (American Psychological Association) wordt het meest gebruikt.

Stap 4.

Klik op ‘Citaat invoegen’ en dan op ‘Nieuwe bron invoegen’. Of: ‘Insert citation’ en dan ‘Ad new source’

Stap 5.

Je krijgt nu een invulscherm. Het invulscherm is afhankelijk van het type bron: boek, sectie van een boek, artikel uit een vaktijdschrift, artikel uit krant of tijdschrift, bijdrage aan conferentie of rapport.

Stap 6.

Wil je meer bibliografievelden, vink dan ‘Alle bibliografievelden weergeven’ aan. De labelnaam is nu Jan16 (gegenereerd door Word). Deze labelnaam kan je desgewenst aanpassen.

Alles correct ingevuld? Klik dan op OK.

Stap 7.

Word plaatst op de plaats van je cursor in de tekst de verkorte verwijzing:  (Zegel, 2016).

Stap 8.

Je kunt aan het einde van je document een bibliografie opnemen. Ga naar de laatste pagina, direct na je laatste hoofdstuk.

Klik op ‘Bibliografie’ of ‘Bibliografy’. Je krijgt dat een uitklapmenu. Je kunt kiezen voor een voorgeprogrammeerde opmaak of alleen een literatuurlijst.

Voorbeeld:

Bibliografie

Zegel, J. D. (2016). Van probleem naar prestatie. Hilversum: Op de i.

 

Iedere keer wanneer je een nieuwe bron invoegt, past Word de bibliografie of referentielijst of literatuurlijst aan.

Het kan zijn dat je de lijst actief moet verversen: ga op de lijst staan, klik op je rechtermuisknop en kies de optie ‘Veld bijwerken’.

Waarom?

Wij willen bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van het afstuderen. Betere resultaten in een korte tijd. Afstuderen moet zinvol en leuk zijn in plaats van een soort zware eindstrijd aan het einde van een opleiding. Het moet juist het kroontje op je opleiding worden, de scriptie moet iets zijn waar je trots op kunt zijn.

Hoe?

Naast ons dagelijks werk hebben wij te maken met afstudeerders en hun afstudeerscripties. Dat doen wij in de rollen van opdrachtgever, afstudeerbegeleider en examinator. In de loop van de jaren hebben wij een enorme hoeveelheid ervaring opgebouwd. Die kennis en ervaring zetten we in bij onderwijsinstellingen, maar in toenemende mate ondersteunen we afstudeerders ook buiten de instellingen om.

Wat?

Om die reden ontsluiten we onze kennis via deze website. En bieden we onze diensten aan. Je kan onze hulp vragen. Maar je kan ook een handzaam boek kopen.

Kijk ook eens …

Op Managementmodellensite.nl vind je heel veel modellen die je kunnen helpen bij je onderzoek. Daarnaast vind je er ook boeken, artikelen en ondersteunende tools.

Op Reflectiesite.nl staat een keur aan reflectietools. Reflectie op het onderzoeksproces en reflectie op je persoonlijke ontwikkeling is een belangrijk onderdeel bij het afstuderen.