Wikipedia, doen!

Wikipedia is waarschijnlijk één van de meest succesvolle internetprojecten. Via opensource kan iedereen meebouwen aan encyclopedische informatie die ook weer door iedereen gratis kan worden gebruikt.

Het gebruik van Wikipedia als bron in je scriptie raden we echter af. Doordat iedereen kan meeschrijven aan de content van Wikipedia, staat de betrouwbaarheid daarmee ook ter discussie.

Wikipedia is ideaal voor een eerste oriëntatie. Gebruik Wikipedia daar ook vooral voor. Heb je bruikbare informatie gevonden, kijk dan onder aan het artikel naar de bronnen, noten en/of referenties die zijn gebruikt. Mogelijk staan hier bronnen tussen die wel bruikbaar zijn.

Als voorbeeld zie je hieronder de bronnen, noten en referenties onder het artikel over ‘Willem van Oranje’.

Geef een reactie

Waarom?

Wij willen bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van het afstuderen. Betere resultaten in een korte tijd. Afstuderen moet zinvol en leuk zijn in plaats van een soort zware eindstrijd aan het einde van een opleiding. Het moet juist het kroontje op je opleiding worden, de scriptie moet iets zijn waar je trots op kunt zijn.

Hoe?

Naast ons dagelijks werk hebben wij te maken met afstudeerders en hun afstudeerscripties. Dat doen wij in de rollen van opdrachtgever, afstudeerbegeleider en examinator. In de loop van de jaren hebben wij een enorme hoeveelheid ervaring opgebouwd. Die kennis en ervaring zetten we in bij onderwijsinstellingen, maar in toenemende mate ondersteunen we afstudeerders ook buiten de instellingen om.

Wat?

Om die reden ontsluiten we onze kennis via deze website. En bieden we onze diensten aan. Je kan onze hulp vragen. Maar je kan ook een handzaam boek kopen.

Kijk ook eens …

Op Managementmodellensite.nl vind je heel veel modellen die je kunnen helpen bij je onderzoek. Daarnaast vind je er ook boeken, artikelen en ondersteunende tools.

Op Reflectiesite.nl staat een keur aan reflectietools. Reflectie op het onderzoeksproces en reflectie op je persoonlijke ontwikkeling is een belangrijk onderdeel bij het afstuderen.