Bij onderzoek is het belangrijk om je vertrekpunt goed vast te stellen. Je moet je bewust zijn van de soort opdracht en onderzoek: is het een probleem of een kans?

Vervolgens moet je tot een onderzoeksopzet komen, waarin duidelijk wordt welke vragen je gaat stellen om uiteindelijk antwoord te kunnen geven op je hoofdvraag en met behulp van welke onderzoeksmethoden je informatie gaat verzamelen.

Nadat je je onderzoek hebt uitgevoerd, volgt de analyse waarin je antwoorden vindt op je onderzoeksvragen.

Het trekken van conclusies is de laatste stap van het uitvoeren van onderzoek. Hierin komen je eigen inzicht, de verbanden die je ziet tussen alles wat je hebt gelezen en onderzocht en de uitkomsten van je gegevensanalyse samen.

2 Comments
 1. ik wil jullie site graag gebruiken in mijn bronvermelding, zou ik de auteur en datum van dit artikel mogen ontvangen?

  • Voor bronverwijzingen kan je gebruik maken van bijvoorbeeld APA. APA staat voor American Psychological Association. Het is een format voor het schrijven van wetenschappelijke artikelen, dissertaties en papers op academisch niveau.
   Volgens APA geldt bij internetbronnen het volgende.

   Onder internetbronnen vallen onder meer websites, databanken, online tekstbestanden en sociale media. De richtlijnen kunnen per bron verschillen.

   Auteur, A. (jaar, dag maand). Titel cursief. Geraadpleegd op
   dag maand jaar, van http://url

   • Bij het ontbreken van een auteur wordt de organisatie genoemd. Als deze ook ontbreekt begint de beschrijving met de titel.
   • Bij het ontbreken van een datum wordt ‘z.d.’ (zonder datum) gebruikt.
   • Als de website naast een jaartal ook maand en/of dag vermeldt, wordt deze eveneens in de bronnenlijst genoemd; in de lopende tekst wordt alleen het jaartal vermeld.
   Het adres van een website begint met http://; het is niet verplicht om de link aanklikbaar te maken maar wordt aanbevolen als de publicatie een elektronisch document (Word, website, pdf, etc.) is.

Leave a Reply