Databases

Iedere onderwijsinstelling heeft een digitale bibliotheek waar enkele tientallen databases zijn opgenomen vol artikelen en bruikbare informatie. Via je persoonlijk account heb je hier toegang toe.

We ervaren dat veel studenten deze rijke bron aan informatie niet of nauwelijks gebruik, omdat ze onvoldoende vaardig zijn (gemaakt), om deze bronnen ook werkelijk zinvol te kunnen gebruiken. Met een kleine investering in tijd kan je je deze vaardigheid eigen maken. Vraag bij je instelling naar een manual en vaak lopen er bij de bibliotheek ‘kennismanagers’ rond die enthousiast genoeg zijn om je hierbij ter zijde te staan.

Veel gebruikte databases zijn JSTOR en PiCarta. Wanneer je zoekt met Google Scholar zoek je automatisch ook in de database van JSTOR, maar ook van ScienseDirect en Wiley Interscience.

Geef een reactie

Waarom?

Wij willen bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van het afstuderen. Betere resultaten in een korte tijd. Afstuderen moet zinvol en leuk zijn in plaats van een soort zware eindstrijd aan het einde van een opleiding. Het moet juist het kroontje op je opleiding worden, de scriptie moet iets zijn waar je trots op kunt zijn.

Hoe?

Naast ons dagelijks werk hebben wij te maken met afstudeerders en hun afstudeerscripties. Dat doen wij in de rollen van opdrachtgever, afstudeerbegeleider en examinator. In de loop van de jaren hebben wij een enorme hoeveelheid ervaring opgebouwd. Die kennis en ervaring zetten we in bij onderwijsinstellingen, maar in toenemende mate ondersteunen we afstudeerders ook buiten de instellingen om.

Wat?

Om die reden ontsluiten we onze kennis via deze website. En bieden we onze diensten aan. Je kan onze hulp vragen. Maar je kan ook een handzaam boek kopen.

Kijk ook eens …

Op Managementmodellensite.nl vind je heel veel modellen die je kunnen helpen bij je onderzoek. Daarnaast vind je er ook boeken, artikelen en ondersteunende tools.

Op Reflectiesite.nl staat een keur aan reflectietools. Reflectie op het onderzoeksproces en reflectie op je persoonlijke ontwikkeling is een belangrijk onderdeel bij het afstuderen.