Blog

Uitstelgedrag

Uitstelgedrag

Oorzaken van uitstelgedrag, waarom jij steeds dingen uitstelt! Uitstelgedrag kent heel veel varianten. Weet jij waarom ook jij steeds dingen uitstelt? Zoals bijvoorbeeld het uitvoeren van je onderzoek, het schrijven van je scriptie, hulp vragen aan je omgeving? Teveel hooi op je vork nemen Een grote of zware taak kan je soms lamleggen en uitstelgedrag in de hand werken. De beste manier om zo’n klus het hoofd te bieden is door het in kleine stukjes

Lees verder ...

Last van een ‘writers block’?

Last van een ‘writers block’?

Oorzaken van ‘writers block’ Oorzaken die kunnen leiden tot een writers block: Twijfelen aan het nut (bekendste oorzaak van een writers block). Gebrek aan ideeën voor onderwerpen waarover je wilt schrijven. Uitstelgedrag (geen tijd denken te hebben). Twijfels over de eigen schrijfvaardigheden. Angst voor (eerdere) kritiek. Onzekerheid over een plot. Het verhaal wil maar niet in je hoofd groeien. Tijdelijke depressiviteit. Welke oorzaak geldt voor jou? De oorzaken van writers block kunnen verschillen van schrijver

Lees verder ...

Online teksten transcriberen

Online teksten transcriberen

Er zijn onderwijsinstellingen die van hun afstudeerders verwachten dat zij interviewteksten transcriberen. Dat betekent dat het hele internview letterlijk moet worden uitgetypt. De ervaring leert dat een uur interviewen ongeveer acht uur werk kost voor wat betreft het uittypen. Trint.com is een betaalde dienst waar je tegen betaling je tekst kunt uploaden. Slimme software zet de gesproken tekst om in geschreven tekst. Per uur € 16,20. Op gebruikerssites blijkt dat de uitwerking van goede kwaliteit

Lees verder ...

Waarom?

Wij willen bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van het afstuderen. Betere resultaten in een korte tijd. Afstuderen moet zinvol en leuk zijn in plaats van een soort zware eindstrijd aan het einde van een opleiding. Het moet juist het kroontje op je opleiding worden, de scriptie moet iets zijn waar je trots op kunt zijn.

Hoe?

Naast ons dagelijks werk hebben wij te maken met afstudeerders en hun afstudeerscripties. Dat doen wij in de rollen van opdrachtgever, afstudeerbegeleider en examinator. In de loop van de jaren hebben wij een enorme hoeveelheid ervaring opgebouwd. Die kennis en ervaring zetten we in bij onderwijsinstellingen, maar in toenemende mate ondersteunen we afstudeerders ook buiten de instellingen om.

Wat?

Om die reden ontsluiten we onze kennis via deze website. En bieden we onze diensten aan. Je kan onze hulp vragen. Maar je kan ook een handzaam boek kopen.

Kijk ook eens …

Op Managementmodellensite.nl vind je heel veel modellen die je kunnen helpen bij je onderzoek. Daarnaast vind je er ook boeken, artikelen en ondersteunende tools.

Op Reflectiesite.nl staat een keur aan reflectietools. Reflectie op het onderzoeksproces en reflectie op je persoonlijke ontwikkeling is een belangrijk onderdeel bij het afstuderen.